Öppna/Stäng menyn

Om plattformen

Open eMap är utvecklad i det strukturfondsstödda projektet RIGES, ett samverkansprojekt mellan Härnösand, Kramfors, Sundsvall, Timrå och Örnsköldsviks kommun.

RIGES står för Regional Innovativ GIS- och E-tjänst Samverkan, projektet hade som mål att skapa en gemensam GIS-plattform som enkelt går att integrera i externa system som e-tjänsteplattform och CMS.  Projektet hade även som mål att bygga ett antal e-tjänster för bygglov, som skulle innehålla kartstöd.

För att realisera e-tjänsterna tittade projektet på befintliga e-tjänsteplattformar på marknaden, men kunde inte hitta någon som motsvarade projektets krav. Därför valde projektet valde att utveckla e-tjänsteplattformen Open ePlatform

Det var svårt att hitta en GIS-plattform som enkelt kunde integreras med e-tjänsteplattformen, och med ett enkelt administratörsgränssnitt där informatörer kan skapa och publicera kartor. 

Ett resultat av detta blev att projektet valde att utveckla en GIS-plattform utifrån ramverket GeoExt2, där många grundkomponenter redan fanns på plats. Genom att göra detta kunde projektet fokusera på användarens upplevelse. För att ge kartstöd i e-tjänsterna integrerades Open eMap i den nyutvecklade e-tjänsteplatformen

Komponenter i Open eMap

Översiktlig systembeskrivning

Eu logotyp